Anders Lindborg Photography | About

Om mig och verksamheten

Redan som barn i slutet på 70-talet så fattade jag tycke för fotograferandets ädla konst, vilket jag också dribblat med fram och tillbaka under åren. Runt millenieskiftet beslutade jag mig för att antingen bli seriös eller lägga av, men det blev tack och lov det förstnämnda. Sedan slutet av sommaren 2017 driver jag nu detta som hobbyverksamhet, men med sikte på att det skall växa till sig med åren.

 

Fotografisk stil

Jag fattade tidigt tycke för bilder från alla otroligt skickliga fotojournalister som verkade under 70- och 80-talet, vilket också till stor del påverkat sättet jag fotograferar på idag. En lite lätt journalistisk karaktär där äkthet, känslouttryck och samspel återspeglas. Med andra ord gillar jag inte att försöka styra upp vad som händer, utan istället vänta och se hur saker och ting utvecklar sig. Det finns också alltid gott om roliga och spännande detaljer som man som deltagare på någon form av tillställning kanske missar, vilket jag också brukar försöka fånga på bild.

 

Lämpliga uppdrag

Vilka typer av uppdrag åtar jag mig då? Tja, det har kanske det föregående stycket redan besvarat:
Jag är naturligtvis intresserad av alla förfrågningar (även om jag säger nej till en del), men får jag välja själv så är alla tillfällen att fotografera människor i olika situationer intressanta. Bröllop, förlovningar, familjesammankomster, företagsevent, och så vidare.

Jag är också alltid noga med att alla inblandade skall försöka uppträda precis som om jag inte vore där, eftersom det är äkta känslouttryck jag vill fånga på bild. Be mig heller aldrig att retuschera något, för det kommer inte att hända. Genuint eller inte alls, kan man säga.

 

Täckningsområde

Jag bor i Sandviken och kan utan större bekymmer ta mig runt till en stor del av Gästrikland. Naturligtvis kan även mer långväga uppdrag vara intresse, men då blir det också en tillhörande diskussion om reseersättning samt boende.